5 versus 10

(joi, 26 februarie 2009)

Din blog in blog si link in link am ajuns la un filmulet comic care l-am share-uit si unei amice. Apoi discutia noastra s-a dus pe alte planuri; adica de la acel filmulet comic am ajuns la stand-up comedy si niste faze interesante de la Cafe Deko, iar de aici incolo nu mai vad nicio alta legatura doar stiu ca am primit de la ea un link cu un documentar despre nota 5 in facultati. Momentan sunt impartial, nu-mi pot spune parerea, dar va las filmuletul mai jos si va oblig sa comentati asupra intrebarilor ce se pun in el si odata cu voi imi voi spune si eu parerea. Sper ca discutiile sa fie cat mai interesante si sa invatam ceva cu totii din ele.

Posted in Etichete: , , , , , , la 15:02  

7 comentarii:

  1. Anonim Says:

    "dupa ce au pornit promotia presa si blogurile au luat-o razna" se vede pana si in blogosfera noastra :P
    :)) mk. mi ok 5 daca stiu ca materia e fffff grea dar nu ma simt ok sa iau 5 la ceva penibil de simplu
    (ce lung filmul.. nu am avut rabdare pt tot :D)

  2. Anonim Says:

    da ciudat, eu cand am scris entryul despre asta nu stiam ca "blogurile au luat-o razna"; intrasem pe siteu lor sa vad de niste bilete si mi-o sarit inainte de ceafa, adica in ochi, anuntul. s-au zis multe in filmulet, imi place genu asta de interviuri, da tin sa ma leg de un singur lucru. O zis la un moment dat cel care o gandit toata treaba ca el o facut nush ce facultate de masini si era multumit ca lua 5 ca oricum nu il interesa. Problema e ca tocmai asta se incearca descurajat, studentii de 5 in majoritate nu au nicio treaba cu facultatea, o fac sa fie. Nu pentru ca is prosti, ci pentru ca fac ce nu ii intereseaza. Si atunci, nu mai bine te duci la o facultate care te intereseaza ce se studieaza (nu o sa te poata interesa toate materiile, e clar) acolo si asta o sa se vada si in notele care le iei, nu o sa fii tot coada, 5-u de umplutura pe locuri cu taxa?

  3. Anonim Says:

    subscriu la ce zice Al. Ce lame trebuie sa fie sa faci o facultate... asa de chestie, sa ai si tu diploma.

  4. Cosmin Says:

    si daca nu te intereseaza nicio facultate? cred ca stiti ca in mare pare diploma face banul, sunt mii de prosti care stau in ditamai functiile din domeniile publice si asta doar pentru ca au o amarata de diploma si probabil ceva cunostinte, iar lucrul asta nu o sa se termine niciodata decat daca am deveni roboti (ca profii aia stricti de la noi din faculta "ti-am zis 2 foi, eu 2 vreau sa am aici!")
    de ce nu te-ar interesa o facultate? pentru ca nu inveti niciodata cam ce trebuie, inveti unele materii doar ca alti profi sa-si castige banii (cu diploma lor ce-o au de 40 ani) si vedeti ca iar se ajunge de unde s-a plecat.

  5. Cosmin Says:

    plus ca in ziua de azi nu mai conteaza asa mult nota (putini angajatori mai tin cont de ea pentru ca se cauta ingineri) mai mult conteaza interviul iar acolo poti sa faci face cu brio fara toceala ci prin experienta.
    experienta nu se face cu cartea in mana, programarea nu s-a nascut cu pixul pe foaie si etc adica in facultate se invata multe chestii absolut deloc nefolositoare doar ca sa fie acolo.
    Practica va face oriunde diferenta, daca stii practica e clar e deduci si ceva teorie intotdeauna va fi asa, in schimb lucrurile teoretice sunt aproape in toate cazurile diferite de cele practice ;)
    lasati toceala ca ceea ce aveti voi nevoie pe viitor ca sa rezistati pe planeta asta sunt banii si aia se fac cu cap. (consider ca daca ai 10 la un examen nu inseamna ca tu chiar vei fi foarte bun la acel lucru).
    peste 50% din ceea ce invat uit imediat dupa examen, asta pentru ca probabil sistemul de invatam actual te indeamna sa vanezi note si atunci eu invat cum sa fac sa iau nota cea mai mare cu cat mai putine cunostinte (daca mergem pe principiul nota conteaza).

  6. Anonim Says:

    stii, asta cu teoria ca teoria da practica ne omoara cred ca nu se aplica in domeniul nostru, pentru ca spre deosebire de constructii unde da, una e sa stii teoria zidurilor si alta sa construiesti tu un zid, in cs daca stii teoria, practica e tot teorie, noi nu lucram cu lucruri fizice, practica ti-o faci in laboratoare, acasa. intr-o companie nu o sa te puna sa faci ceva radical diferit de ce ai facut in scoala, pentru ca tot cu java, c, etc se lucreaza si acolo.

  7. Anonim Says:

    una e sa stii teoria pentru ca o intelegi si alta e sa "stii" o teorie tocita.